Graviditeten

Jeg har «gjemt» ukesoppdateringene av graviditeten her, siden det faktisk ikke er alle som bryr seg om slikt. Dessuten blogger jeg jo bare sånn to ganger i uken så tipper dere hadde blitt piss lei om annenhvert innlegg skulle være gravidoppdateringer. Derfor kommer det altså ikke som vanlig innlegg, så dere må klikke dere inn her for å følge med. Jeg oppdaterer hver Torsdag. Smilefjes.

Jeg begynte i uke 25, den ligger nederst og så fortsetter det oppover etterhvert som ukene går.

♥♥♥

Gravid uke 29:

16-22 Mars

72% høres jo skremmende mye ut. Noen dager tenker jeg herreGUD det nærmer seg, mens andre dager syns jeg det er en evighet til. Jeg er uansett ikke helt klar og merker at det er fint at han er på innsiden av magen der han blir matet og bysset i søvn uansett hva jeg gjør på. Dessuten har vi fortsatt ikke funnet navn. Han kan jo ikke komme her og komme her før han har fått navn.

Babyen er så stor som: Eh, en butternut squash. Okay thank YOU google, det gjorde meg klok.

«Må ha» denne uken: Hold på barten … frosne blåbær. Jepp I’m a freak!

Avskyr: Denne uken har vi hatt omgangssyke, eller vi og vi, Thea. Så bæsj kanskje. Sånn ellers er det ingenting jeg avskyr. Nesten sluttet helt med kaffe og syns varmepumpen lukter rart eneste.

Hvordan er sparkene: I går på jobben tok han tak i noe som ikke var deilig for å si det sånn, så jeg krøllet meg litt sammen der jeg sto, mens jeg gapte et «au for satan» – gap. Det var bare menn i lokalet og alle stivnet til. Man kunne se blikkene bare «helvete hun FØDER og JEG må være jordfar.» Jeg reiste meg opp igjen og nervøs latter fylte rommet.

Plager: Ingen. Nada. Og det skremmer meg litt. Denne uken er jeg sykt «lett». Jeg skriver lett sånn jeg, for alt er relativt. Jeg spretter opp av sofaen som ingenting, mens jeg de andre ukene har rullet ut av den. OJ sa Vegard første gangen jeg spratt opp, tydelig begeistret.

Søvn: Det begynte bra, så fant kiden blæra ca på Tirsdag. Så klokken 3 presis må jeg på do, uansett hvor lite jeg har drukket om kvelden. Når jeg kommer inn i sengen igjen snorker Vegard og den neste halvtimen går på å sparke han. Jeg er derfor litt sliten om dagene, pluss at jeg har gått opp i 100% jobb igjen.

Humør: Jeg har vært lykkelig denne uken også, med enkelte innspill av oppgitte utblåsninger på Vegard. Det å bygge hus tar på og vi har diskutert ting vi aldri trodde noen diskuterte.

Kontroll: Var på Tirsdag og dere må bare holde på barten, for magen var AKKURAT på gjennomsnittet. Lykkelig. Jeg hadde jernmangel og fikk beskjed om å begynne på jern. Hun foreslo også magnesium mot kribling i beina og før jeg visste ordet av det var jeg på apoteket og kjøpte halve periodesystemet i tabletter.

Fødselangst: Ingenting. Og iallefall ikke nå som magen var på gjennomsnittet. Kanskje jeg slipper å føde en sumobryter denne gangen. Neida ilu Thea. Hun er jo blitt en strek nå, en lang strek med enda lengre føtter og armer som henger og slenger. En ekte seksåring med andre ord.

Innkjøp: Bedside crib og badebalje, så nå har vi faktisk det vesentlige. Hvis dere lurer på hva en bedside crib er, så er det en slik en:

Så skal vi bli like lykkelig og glade som de her vettu. No worries att ål.

Skittent speil og dritryddig gang. Men hey, støvsugeren er iallefall fremme. OG jeg er normal på bilde.

♥♥♥

Gravid uke 28:

9-15 Mars

Da er det 12 uker igjen av graviditeten. 12 UKER! Det er jo ingenting. Endelig er jeg i tredje trimester, for meg er det innspurten. Eller herregud det er jo det for alle.

Babyen er så stor som: En aubergine. Jeg vet ikke helt hva det er, men den er lilla og grønn. Og på emojisene er det den som skal forestille en mannetiss.

«Må ha» denne uken: Da er vi kommet på isbiter. Knaske knaske. Og vann, jeg elsker plutselig smaken av vann. Hørt noe så teit? Det smaker jo ingenting, men jeg syns altså at det smaker helt fantastisk. Gravide folk ass!

Avskyr: Nå takler jeg kaffe bedre enn de forrige ukene, så jeg drikker en kopp til sammen hver dag. Grunnen til at jeg fortsetter å drikke kaffe er at jeg får så sykt vondt i hodet hvis jeg ikke tar en slurk her og en slurk der. Sånn ellers så avskyr jeg trapper, det er så SYKT hvor dårlig den kondisen er. Tykke folk, I feel ya.

Hvordan er sparkene: Mindre plass, mindre bounce. Eller for all del, han kan komme på å snu seg rundt midt i en setning han, så sitter jeg der og gaper etter luft mens folk bare øøø.

Plager: Bortsett fra kondisen er det vel faktisk ingen plager. Litt halsbrann fortsatt, men jeg husker det var mye verre sist jeg var gravid. Enten er jeg blitt mer viking eller så kommer det de siste ukene, hvem vet.

Strekkmerker: Fortsatt ikke. Jubel!

Søvn: I uken som gikk sov jeg som en stein. Snorket gjorde jeg også, så Vegard la seg på sofaen den ene natten. Graviditet = dritsexy. Nå skal egentlig ikke han snakke, for han durer i vei borte på sin side der, men det teller visst ikke.

Humør: Denne uken har jeg vært sykt lykkelig. Som i stirre ut vinduet herregud hvor heldig jeg er – lykkelig. Thea har sunget for magen og vi har vært en sånn ekkel lykkelig familie uten problemer. Bortsett fra omgangssyken da, men det er bagateller.

Fødselangst: Nå er den helt borte. Jeg driter i om ungen er stor, liten eller normal, bare han er frisk. Jeg er kommet der at alt går nok så fint så, de vet jo hva de holder på med. Vet ikke om jeg går inn i et slags modus jeg, men jeg tenkte jo det samme der de sto med en sugekopp inn i høna på meg sist fødsel. Gårsåfintså, de vet hva de gjør. Gravid-Hege er unormalt avslappet. Jeg er jo egentlig det stikk motsatte, jeg stresser bare en sokk er feil.

Innkjøp:  Denne uken skulle Bare Barn legge ned på Voss. Det betydde tilbud og hva har vi lært at Vegard syns om tilbud? Jizz the pants. Han kom ut med to bæreposer med klær. Egentlig skulle han kjøpe bilsete også, men de var naturligvis utsolgt. Snakker seg om fødselsangst, han har bilseteangst. Eller det er vel heller bruke fire tusen på et sete – angst.

♥♥♥

GRAVID UKE 27:

2 – 8 Mars

Jeg skjønner meg fortsatt ikke på denne appen. Jeg er i graviditetsuke 28, men har bare vært gravid i 27. Åki. Appen sier at de fire neste ukene kommer ungen til å vokse noe drastisk og jeg kommer sikkert til å føle økt trykk på ribbeina. FAKK MI. De er jo allerede skvist oppunder haken.

Babyen er så stor som: En blomkål… eh hallo? Agurk sist uke og blomkål denne? Hvor er logikken INTERNETT? Uansett er han 1 kilo nå og 34 cm lang. Min er sikkert lenger siden jeg formerer meg med en langemann.

«Må ha» denne uken: En ny is som heter Dugg. Ooo denne er sunn tenkte jeg, laget av yoghurt og sorbet og greier. Så jeg spiste en hel pakke.

Avskyr: Nå er det virkelig kaffe altså. Jeg klarer bare en halv kopp. Har forsøkt å slutte helt, men da får jeg jo hodepine ut av en annen VERDEN.

Hvordan er sparkene: Denne uken er de blitt mer seige enn forrige uke. Han gneker armer og bein sakte oppover. Han bytter side annenhver dag, høyre side, venstre side og så litt på tvers bare for å teste det.

Plager: Denne uken har jeg slitt skikkelig med hjertebank. Plutselig hamrer hjertet i vei i 20 minutter og jeg får hvilepuls på sånn 130. SYKT ubehagelig. Etterpå er jeg helt utslitt og kan sove et par timer. Har forsøkt å si det til doktoren men han syns det var normalt. DU er normal tenkte jeg da.

Søvn: Jeg drømmer de merkeligste drømmer og våkner av de. Ungen har «kommet ut» opptil flere netter og Thea har plutselig blitt til en katt. Vegard måtte jeg bytte ut med en annen og alt er bare kaos. Våkner helt svett og kvalm.

Humør: Fortsatt streng. Haha. Denne uken har Thea vært i syden og jeg har forsøkt å samle litt krefter til tålmodighet. Jeg tror faktisk det har hjulpet, men det vil jo vise seg på Lørdag når hun kommer hjem. Savn.

Fødselangst: Denne uken er jeg sånn BRING IT! Ingenting kan gå galt og det blir som å prompe blomster.

Innkjøp: Denne uken kjøpte jeg endelig en stellekommode. Jeg har hatt lyst på en lenge for å vaske og legge sammen klærne og få litt oversikt. Dette kommer kanskje som et sjokk, men det er faktisk ikke oversikt i plastposer. YES I SAID IT! Vi vaklet litt fra å ha en med innebygd stamp til å bare ha en vanlig med skuffer. Jeg las en del negativt med med innebygd der det kom vann inn i skuffene og slikt, så dermed ble det denne pluss en vanlig badestamp på siden. Vi skal jo ha badekar i det nye huset anyways.

Sorry, klarer ikke være normal på slike bilder. Syns det er så kleint.

 

♥♥♥

Gravid uke 26:

23. Feb – 1. Mars

HUNDRE DAGER IGJEN! Det hørtes sykt lite ut! Er ikke det så lenge de i Big Brother er inne i huset a?

Babyen er så stor som: En agurk. Jaha? Forhåpentligvis litt tykkere..

«Må ha» denne uken: Fortsatt appelsin. Pluss snop, mmm. Og smoothie, det er digg.

Avskyr: Fortsatt kaffe og det er vel normalt. De første ukene derimot spydde jeg av lukten av sofabordet hjemme, så det måtte stå i gangen. Ganske sikker på at Vegard trodde jeg var gal. Det lukter giftig sa jeg til folk som var innom. Keeey, freak tenkte de.

Hvordan er sparkene: Jeg vet ikke om han sjonglerer eller hva, men han holder på med noe nederst i magen. Sånne fine små bevegelser som er en blanding av søte, kilende og irriterende. Ellers så trykker han fortsatt de lange agurkbeina sine opp i høyre ribbein, feels good! Or not.

Plager: Denne uken har jeg vært syk og det kan man mildt si kondisen min har vært også. Totalt fraværende. Man får jo alltid litt dårlig kondis av å være syk, men tenk dere det på toppen av graviditet da, når lungene er skvist oppi halsen. Trappen opp til barnehagen.. H E R R E G U D! Folk på 200 kg, I feel you. De hører meg komme for å si det sånn. Flaut.

Søvn: Etter at jeg og Vegard har byttet side og madrass (den lille gladtjukke måtte ha hardere madrass) er søvnen SÅ mye bedre. Nå er vi tilbake til at det er Vegard som snorker og jeg som sparker. MYE mer komfortabel med det.

Humør: Jeg sliter fortsatt med kort lunte – syndrom. «Er du sint på Vegard?» spurte Thea meg en dag jeg freste over noe med bilsalget. Nei jeg er bare streng sa jeg. «Fryktelig streng!» hørte vi oppe fra kjøkkenet. SÅ ja. Jeg er streng for tiden. 😛

Strekkmerker: Fortsatt ikke. Og det er Vegard sin hobby å si «SE strekkmerke!» mens jeg får panikk. Ikke funny. Nå er det kanskje ikke der untergang om jeg får det, men siden jeg ikke fikk det sist har det gått sport i det å ikke skulle få denne gangen heller.

Kontroll: Var hos doktoren denne uken siden jeg holdt på å besvime av å gå opp trappen hjemme. Jeg måtte seriøst holde meg fast og drikke vann for å ikke gå i bakken mens svetten rant og hjertet dundret. Fiii fan så sexy. Han målte det som måles kan og jeg måtte ta glukose-test. Jeg sier bare en ting, aldri ta det! TORTUR! Resultatene venter jeg på, men det så bra ut der og da.

Fødselangst: Bedre denne uken faktisk.

Innkjøp: Jepp! Har kjøpt babynest, det har jeg sikla etter lenge. Hadde det ikke sist men har sett mange i bruk og de virker sykt praktisk, iallefall hvis det skal være en sånn fis som skal ligge i midten slik som Thea. Da ruller man ikke over. Dessuten har jeg blitt økonomisk og har kjøpt mammaklær på Finn. Yes i said it, og Vegard bare jizzer pantsene av begeistring. Ikke fordi mammaklær er sexy, men fordi han ELSKER tilbud og det å spare penger. Det er hans porno.

♥♥♥

Gravid uke 25:

16 – 22 Februar

Dette er da det appen har å si om denne uken. Jeg skjønner faktisk ikke helt denne metoden de regner med. Gravidmåned, kalendermåned og trimester. Folk spør hvor langt jeg er på vei og jeg er alltid like usikker på hva jeg skal svare. Ser skikkelig proff ut der jeg står og tenker meg om i en DAG før jeg svarer. Hvis jeg sier jeg har termin i Juni syns folk det er hundre år til. Sier jeg i slutten av Mai er det plutselig uuu det er ikke lenge til! Forstå det den som kan.

Babyen er så stor som: … en kålrabi. Altså, hva faen det sier meg jo ingenting? Han er iallefall ca 31 cm lang fra hode til tå og 930 gr i slutten av denne uken. Siden jeg har kommet over uke 24 gir de babyen en sjanse hvis han kommer ut nå og det er litt greit å tenke på. Før uke 24 blir det regnet som en abort uansett siden det er svært liten sannsynlighet at de overlever utenfor livmoren. Hold deg inni der lille venn.

«Må ha» denne uken: Appelsin. Mmmm. Før i graviditeten har jeg hatt carvings på leverpostei og IFA drops.

Avskyr: Liker ikke kaffe like godt lenger.

Hvordan er sparkene: Fortsatt ganske bouncy. Han hopper rundt inni der siden det fortsatt er plass. Jeg kan kjenne når han har snudd seg siden bevegelsene er annerledes etter hvordan han ligger, men jeg har ikke sjanse til å vite hva som er hva.

Plager: Han presser enten seg selv eller noen innvoller opp i ribbeina mine enkelte dager. Kommer sikkert an på hvordan han ligger, men jeg må sitte å dytte det ned eller ligge strak ut. Evt stå, men det er jo uinteressant å STÅ og se på tv. Hello. Har også litt halsbrann men det fikser et glass Obåååy.

Søvn: I går byttet jeg og Vegard side i sengen. Jeg har alltid lagt på magen med ansiktet vendt mot vinduet og bort fra Vegard. Nå derimot ligger jeg på siden og med ansiktet vendt mot han. Av en eller annen syk grunn snorker jeg i den stillingen. Oh the sexyness of graviditet. Det kan også virke som madrassen min er for myk for en gravid kropp, for jeg får vondt i ryggen. Derfor skal jeg teste hans madrass og side slik at jeg ikke ligger og snorker han i øret. Så får vi se. Sover ellers bra.

Humør: Veldig kort lunte. Herregud så kort lunte. Stakkar Thea og Vegard.

Strekkmerker: Nei. Jeg smører inn kroppen slik som sist jeg. De sier det ikke hjelper men da vil jeg ha en forklaring på hvordan jeg IKKE fikk strekkmerker med en unge på over 4 kg sist. Magen var DIGER!

Kontroll: Var på Tirsdag, alt var fint. Hun har begynt å måle magen nå og den lå akkurat på den røde streken. Det er noe av det jeg stresser mest med denne graviditeten, om jeg skal få en like stor kid som sist. Nå var det  mest sannsynlig arvelig fra Alex siden alle de var over 4kg, men man vet jo aldri.

Fødselangst: Jeg tenker litt mer på det enn sist, litt fordi jeg vet hva jeg går til denne gangen og for at det ikke var så hyggelig sist. Har sett litt på fødeklinikken eller hva det programmet på tv heter. Noen historier skremmer livskiten ut av meg andre gjør meg mer avslappet.

Innkjøp: Denne uken har mamma og Thea kjøpt en sparkebukse og en bamse. Jeg har fra før kjøpt en del klær, bilsete, seng, newborn sete til tripp trapp stolen og vogn. Simo for å være detaljert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *