Innskriving på skolen

Plutselig var dagen her. Dagen vi har snakket om ved middagsbordet i ukevis, dagen vi nesten har mistet nattesøvnen av, dagen jeg faktisk nesten glømte at var allerede nå …  nemlig … innskriving på skolen. Ja altså for Thea, hvis det på noen måte skulle være uklart. Jeg har ikke planer om å skrives inn på barneskolen en gang til. Jeg hadde sikkert hatt bruk for det, for all del, men det tar seg ikke ute med en gladtjukk gravid på første benk. Hun er altså blitt skolejente ALLEREDE og jeg ble plutselig hundre år.

Dagen begynte bra med at vi hadde så dårlig tid at vi måtte kjøre opp til skolen. Skikkelig classy siden det tar tre minutter å gå. Det tar sikkert tre minutter å kjøre også, iallefall hvis man tar med raksling med bildører og fomling med bilbelte. Magen begynner å være litt i veien for at ting skal gå smuuuud, så vi snakker pusting, pesing, AU MAMMA og sånndetfårværegodtnok.

Da vi endelig kom frem på den EVIG lange roadtrippen opp streeten her, gikk vi oss vill inne på skolen. De fleste andre foreldre har selv gått på den skolen og vet hvor ting er, jeg har jo ikke det siden vi flyttet hit i fjor. Vegard forklarte meg litt halvhjertet i går hvor vi skulle gå. Inn der, til venstre og sikkert ned en gang og så til høyre. Oooki. Det husket ikke jeg i dag, naturligvis, siden jeg bare fulgte bittelitt med mens han forklarte. Dermed surret jeg og Thea rundt i gangene en stund. Da jeg var på nippet til å få panikk og begynne å ule som en ensom ulv, kom det en dame som viste oss vei. «Dere skal sikkert skrives inn i dag» smilte hun uten å si noe mer. SÅ tydelig var det.

Iiiiik!

Siden Thea er eldst i klassen var det vi som skulle skrives inn først og rektor kom og hentet oss rett etter at vi hadde kommet på rett sted. Jeg husker selv første skoledag da læreren vår spurte om vi skulle sende foreldrene til rektor og vi bare JAAA, for på den tiden var rektor satan selv. Måtte man opp der ble man låst inne i skap og dasket med pekestokker i følge ryktene i skolegården, og jeg esset på meg hver gang jeg så rektor luskende i gangene. Nå er rektor som normale mennesker, tydeligvis, for Thea visste ikke hva en rektor var en gang.

Hos rektor fikk Thea skrive navnet sitt på en plakat med ni linjer, en for hver som skal gå i klassen. Ikke få helt hentesveis dere som bor i byer nå, dere leste rett, ni elever and thats it. Så fikk hun arbeidsboken som er på bildet over og en fargeblyant som var rød i ene enden og blå i andre. Jeg husker vi fikk samme fargeblyant og det var STORT! Selv var Thea litt missfornøyd med at blyanten var grå utenpå. Lureblyant. Men det var ikke det verste, for en hadde fått en som var grå OG svart utenpå. DOBBELT lureblyant. Fii fan.

Dere kan skimte litt av liar liar pants on fire faregblyanten på bildet over. Og en juicekartong som ikke har fått æren av å havne i kjøleskap enda. En av hundre som Vegard kjøpte på tilbud en dag. Og hvis det var uklart så er dette vårt kjøkken, ikke rektors kontor. Vegard handler ikke til rektor så vidt jeg vet. Eller gud vet, tilbud er tilbud, alle skal få osv.

Thea fikk tegne en tegning hos rektor som de hang opp sammen på kontoret. Så var det avgårdekåre for meg mens Thea skulle være en HEL dag på skolen sammen med fadderne og første klasse. Før vi dro på skolen var Thea sykt opptatt av at jeg egentlig bare kunne gå i det øyeblikket vi svingte inn på skoleplassen. Hun skulle klare seg selv!! Men når sannhetens øyeblikk kom hadde hun omtrent lyst til at jeg skulle være med inn i klasserommet, merkelig nok. Tjukke-muttern var nesten på fremste benk likevel. Dessuten ble det nesten KRISE for de andre barna hadde tatt med innesko og det hadde ikke vi!!

Jeg gav henne tre klemmer, fire stolt av deg og fem elsker deg. Hun for inn i klasserommet til de andre mens jeg sto igjen og lurte på hvordan i helv.. jeg skulle finne veien ut.

6 Comments

 1. avatar
  Siv (Hønemor)
  mars 7, 2017

  Kjenner det kribler litt når jeg leser..vi har innskriving i mai! *besvim* :-S

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 7, 2017

   Det er for tidlig!! Vi er ikke klar til slikt, fødte jo typ i GÅR?? ?

   Svar
 2. avatar
  Elisabeth
  mars 7, 2017

  Hvordan i huleste klarer dere som har barn å ha det SÅ RYDDIG I VINDUSKARMEN??? ? Vi har ikke planer om barn engang, og kjøkkenvinduene våre er fulle av all slags rot ?

  Og, eh, du er mamma til en skolejente? Nå følte jeg meg skikkelig gammal!! ?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 7, 2017

   Det tok noen måneder å avvenne Vegard til å ikke ha posten sin der? Vi har alt på spisebordet isteden, men det viser ikke på bildene. Aldri spist på kjøkkenet når jeg tenker meg om, bare på spisebordet i stuen?

   Svar
 3. avatar
  Katinka
  mars 20, 2017

  Tror vi er di aller siste i hele landet da det gjelder innskrivning… har ikke fått et halvt brev en gang,ikke no invitasjon,null niks nada! Jaja,må vel være sist med det å,som med alt anna ?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 21, 2017

   Jeg hadde aldri hørt om innskriving før vi fikk invitasjon, men så har jeg aldri hatt en kid i skolealder før heller da 😛

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *