Det store navnemysteriet

Det er når du skal finne navn til barnet ditt du ser hvor mange du ikke tåler trynet på. «Du glemmer den andre tosken med en gang ungen kommer ut» sier folk, men der er jeg litt sånn tjaa. Man velger jo ikke å kalle ungen sin Dag hvis man kjenner en annen Dag som lusker i naboens stall. Det sier seg selv. Nå kjenner ikke jeg en Dag som tafser på hester altså, bare så det er sagt. Jeg kjenner faktisk ingen Dag i det hele tatt, den eneste Dag som har vært i mitt liv er læreren min på barneskolen. God dag – Dag sa vi og slo oss på låret. Noen dager sa vi bare god Dag og lo enda mer. Vi forsøkte god kveld Dag noen ganger men det ble to much.

Sånn ellers tenker jeg at det å voldta hester må være totalt meningsløst. Nå er ikke jeg mann, men jeg ser for meg at det er samme høydare å dyppe tissen i en bøtte med lunket vann. Eventuelt i kona som er både artsfrende OG har lyst. Iallefall en Fredag i mnd. Og det fårdaværegodtnok.

Uansett, navn. Det er mange som lurer på om vi har funnet navn og hver eneste gang døøør jeg innvendig. Jeg HATER at vi ikke har funnet navn. Vi er ikke i nærheten en gang. Med Thea var alt så lett, det var en Thea som bodde inni der, ferdig med saken. Nå kan det være en Gorm for alt jeg vet. Skulle egentlig ønske at ungen kom ut og presenterte seg selv.

Er det menn som spør om jeg har funnet navn og jeg svarer nei, er de veldig rask med å foreslå sitt eget navn. Så gliser de så stolt over egen innsats mens de nikker i håp om at jeg skal si ja. For å si det sånn så begynner jeg å skjønne hvorfor jeg er kalt opp etter mamma. Pappa har vel foreslått det og stått og nikket som en forbanna tittentei og hun har sagt greeeit i mangel på andre forslag. Faktisk litt rart jeg er kalt opp etter henne og ikke han, kanskje jeg egentlig er en Oline og ikke en Hege?

Dere må GJERNE hjelpe til med å slenge noen navn i kommentarfeltet. Smilefjes.

Sånn ellers så har vi fått slaps som dere sikkert ser. Eller slapp snø som Thea kaller det. Som den charterturisten hun er, tok hun hatten med seg og inviterte mamma og Henning med seg til syden. På deres regning så klart, siden hun kun har to hundrelapper og en tyvekroning i lommeboka. De var tydeligvis ikke interessert i å ha med seg en rund ball for JEG fikk aldri tilbud om å være med, uansett hvor mye jeg hintet. De har vel hatt nok styr med meg på sydenturer, en gang knakk jeg en tå på en solseng og en annen gang var jeg gravid og spydde hele turen. Da var det party vettu. Jeg har også vært ungdom og dritsur. Stemning.

Fra det SEKUNDET jeg slapp Thea av hos mamma og de i går, har jeg skrevet meldinger om hva jeg har pakket og hvor det ligger. Lommene i kofferten er så grundig forklart at mamma kan finne frem til den minste truse i blinde. Ikke nok med det, hun kan vite hvilken farge det er på den hun finner. Det være seg om hun har lest meldingene så klart, for det skjer jo ikke hver måned.

Hvorfor jeg plutselig ble hønemor det vites ikke. Jeg er jo egentlig det stikk motsatte. Jeg kom for eksempel ikke på at Thea mangler sandaler før noen timer før avreise. Sandalene ble for små i August i fjor og jeg nektet å kjøpe nye bare for de to ukene som var igjen av sommeren. Så hun spratt rundt med tærne en meter ut fra sandalene og syns livet smilte.

Her er da altså bildet jeg fikk da de kom frem. Thea i de litt for store fin-skoene jeg sendte med og … ullsokker. JAU! Hønemor out.

Så, kom med noen navneforslag da!

(Ikke Dag. We killed Dag i dette innlegget. Sorry alle dere Dager der ute)

20 Comments

 1. avatar
  Lene
  februar 24, 2017

  Teodor, Ulrik, Leander, Mio.
  Jeg har to sønner, de heter Leo og Kasper. Hadde veeeldig lyst på både Teodor og Mio men ble nedstemt. Gubben kalte eldtemann for Ole-Tormod mens han var i magen. Det var bare ikke aktuelt? Lykke til med navnevalg?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   februar 25, 2017

   Lille Ole Tormod ? Thea har faktisk foreslått Teodor siden det ligner på Thea. Vegard har foreslått Theo men hallo, det hadde gått i ball det. Han har også foreslått Leo faktisk ?

   Svar
 2. avatar
  Monika T Aa
  februar 25, 2017

  Vi hadde samme problemet…så minstemann her gikk under navnet minimannen til han var nesten 3 mnd før vi fant navnet hans og da var det litt twilightzoneaktig tilfeldigheter som til slutt hjalp oss ….
  Forslag på guttenavn….hmmmm…Balder, Marius og Tristan 🙂

  Svar
  1. avatar
   litloo
   februar 25, 2017

   Ja det er sykt vanskelig! Slet med en hamster en gang så kalte han likså godt Kåre Beate. Man kan liksom ikke det med ungen sin 😛

   Svar
 3. avatar
  Julie
  februar 25, 2017

  Leon, Noah, Lucas og Elias 😀

  Svar
  1. avatar
   litloo
   februar 28, 2017

   Samme smak som Vegard du, han har bitt seg litt merke i de navnene 🙂

   Svar
 4. avatar
  Silje
  februar 26, 2017

  Er Thea på Lanzarote? Ser så kjent ut!
  Jeg foreslår Fredrik, Johan, Felix eller Leon ?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   februar 26, 2017

   Jepp det er hun, ser skikkelig fint ut ?

   Svar
   1. avatar
    Silje
    februar 26, 2017

    Ja, jeg har nærmest vokst opp der ? Hotellet hun er på er helt perfekt for ei jente på Theas alder, tipper hun får en helt super uke ☀️☀️

    Svar
 5. avatar
  Frida
  februar 27, 2017

  Hugo, Melvin, Matheo, Oscar? Lykke til!

  Svar
  1. avatar
   litloo
   februar 28, 2017

   Fine navn. Oscar heter søskenbarnet til Thea, hvis ikke hadde vi sikkert knabbet det hehe 😀

   Svar
 6. avatar
  Elisabeth
  februar 28, 2017

  Sønnen vår skulle hett Benjamin om det ikke var en wannabe-goth’er-tosk i paralellklassen min (for sånn ca 21 år siden, men sånn glemmer man ikke så lett) som het det samme.

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 1, 2017

   Ja det henger i ?

   Svar
 7. avatar
  Kristin
  mars 2, 2017

  Hva med Sander eller Jonas? Philip eller Victor? Jacob eller Christopher? Julian eller Nicolai?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 2, 2017

   Jeg har foreslått Sander og Jonas faktisk, men Vegard bare neeei har jo kompiser som heter det. Bah! ? Men mange andre fine navn der ja.

   Svar
   1. avatar
    Kristin
    mars 2, 2017

    Åh, typisk! Synes Jonas er så fint!

    Svar
 8. avatar
  Sigrid
  mars 3, 2017

  Isak? 🙂 Mathias, Markus, Magnus, Matheo, Colin, Andreas, Anders, Kristoffer?

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 3, 2017

   Veldig mange fine, har tenkt mye på Markus men det er sykt mange som har kalt ungen sin det nå. Og Kristoffer siden oldefaren min het det. ?

   Svar
 9. avatar
  Bollemor
  mars 8, 2017

  Kristoffer er fint 🙂

  Svar
  1. avatar
   litloo
   mars 8, 2017

   Ja ?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *