Jingle bells og sånn

Det er Fredag sånn ca midt i Desember og Vegard kommer løpende opp trappen hjemme. Det i seg selv er en sensasjon, men det hadde vi ikke så mye tid til å tenke over. Vegard farter inn i stuen og begynner å romstere. Etter en stund går jeg inn for å se hva han driver med, og han gjør som man ellers gjør på Fredager, henger opp mobilen sin i varmepumpen. Så kommer jeg på at det er jo faen ikke normalt og spør hva han holder på med.

«Jeg mistet telefonen i do. Den må tørke» sier han og trakker ned fra stolen. Jeg tenker litt og bare «keeey? hvordan havna den i do da?» (Jeg har jo selv mistet telefonen i do så jeg vet det er fort gjort, men saken er at jeg har misstanker til hvordan den havnet i do.) «Eh, jeg skulle ta bilde» fortsetter Vegard. Jeg smatter litt mens jeg ser på han. «Såeh skulle du ta bilde av tissen sin da, eller?» «NEHEI» roper Vegard. Jeg ser litt til på han før jeg bare «bæsjen din da? skulle du snappe bæsjen din?»

«Kaaanskje» svarer han.

Jeg ser opp på den våte telefonen og grøsser. Man trenger jo ikke være rakettforsker for å skjønne at når han skulle ta bilde av bæsjen sin, men mista telefonen i do, så landet jo den midt i smørøyet foråsidetsånn. Og der skulle den liksom henge da – i varmepumpen. Hey folkens kom på besøk til oss og kjenn på den nye air freshener’n vi har fått oss a. Proooomp heter lukten.

Mannfolk!

Dekorering of the pepperkakehus som vi baked helt selv. Yes i said it.

Jula forsvant like fort som den kom og jeg sitter igjen litt sånn at pyntet ikke vi det forbanna juletreet i GÅR? Nå er det ikke det at vi har gjort noe i julen. Tvert imot. Vi er av de som har gått rundt i romjulen og lurt på hvem vi er, hvilken dag det er og om det ikke snart er sosialt akseptert å gå ut i trusen. Og alt dette er UTEN å ha vært på fest en eneste dag. Eller, vi var faktisk en liten tur men det eneste som skjedde var at Vegard ble kalt tøffel av de vennene som verken har barn eller gravide kjærester, og jeg knakk en stol. Det var IKKE fordi jeg har blitt feit, det var fordi det var trangt om plassen og den stolen tydeligvis ikke tålte to. Host.

Det tok noen dager men etterhvert ble også Thea vant med late dager. Hun slo ut barten og sto ikke opp før klokken … halv åtte. I know, BEHAVE liksom. Av en eller annen grunn tror Thea at hun går glipp av noe SYKT viktig om hun ikke står i stua 06.03 SHARP. Dessuten får et ekorn aids om hun ikke slår på alle lysene i hele huset. Slik som i Alene hjemme vettu, lys på i absolutt alle rom.

Nå er naturligvis alle de her tingene pinøtts i forhold til det største som har skjedd i hele jula. Thea kan nemlig, og dette bør dere kanskje skrive ned, ENDELIG se filmer som er ……  6+. Yes i said it. Det er fest i heimen og kanelbullar i taket. Før var det «oh noes det er 6+ mamma, slå aaaav jeg er ikke gammel nok.» Jeg var jo heller litt sånn «åja x-files» på hennes alder. Bæsja riktignok i buksa men det var verdt det. Eller nei det var jo ikke det. Sov ikke på tre år. Husker mamma var helt oppgitt og lurte på hva jeg tenkte på, men jeg trodde jo det vare Derreck ikkesant. Jeg kunne ikke vite at det kom ailiens som spiste hodet av en mann.

Den eneste som virkelig har tatt den ut i jula er minien i magen. Han (jeg vet ikke om det er en han, men jeg sier han. Thea er fast bestemt på at det er en gutt og mener det er barnslig om det er en jente inni der, for herregud da, tenk om det er enda en jente og jeg skal få TO jenter på rad. Det blir for dumt. Vegard har lyst på en gutt for han har fått nok av lange hår i dusjen. Dermed sier vi han inntil den 10. Januar når det er ultralyd.)

Uansett, han henger i navlestrengen, tar spenntak fra den ene siden av magen og bouncer over til den andre siden mens han synger i came in like a wrecking ball. Tydelig fornøyd over den gode plassen inni der. Livmoren min er nemlig ikke som andre livmødre. Iallefall ikke denne gangen. Den begynte nemlig å vokse i det sekundet den oppdaget at et egg var befruktet. Jeg mener det, Vegard var ikke ferdig før livmoren bare GRAVID og este ut som en ball. Useriøst. Forrige gang merket jeg verken liv eller så noe forandring før jeg var over hallveis. Det sto «nå kan du kjenne livmoren rett under navlen hvis du trykker» og jeg bare hæ? Fikk bare en irritert tarm av hele trykkingen. Nå derimot, nå overlates ingenting til fantasien. Ligger jeg på rygg trenger man ikke TRYKKE for å se hvor livmoren begynner foråsidetsånn. Det er normal kroppsform-normal kroppsform-LIVMOR-normal kroppsform-normal kroppsform. Here I am liksom. Jo takk.

Livmor er forresten et ekkelt ord.

 

 

Follow my blog with Bloglovin

5 Comments

 1. avatar
  Oldemor
  januar 4, 2017

  Herleg Hege!! Fortsett!!!!!

  Svar
 2. avatar
  Stine
  januar 5, 2017

  Gratulera ???

  Svar
  1. avatar
   litloo
   januar 11, 2017

   Tusen takk 😀

   Svar
 3. avatar
  Gudvin Skogen
  januar 7, 2017

  Hehehehe……Bokki Vegard ?

  Ellers, fantastisk innlegg , og ja, livmor er spesielt ,))

  Svar
  1. avatar
   litloo
   januar 11, 2017

   Og enda verre – morkake. Usj. 😛

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *