Den to meter høye hamsteren

For det første må jeg bare få si JESUS så flinke dere var til å komme med tips i forrige innlegg. For en respons! CONTAIN yourself, virkelig, det renner over. Kommentarfeltet bare eksploderte og jeg fikk akkurat det jeg ba om. Eller bare nei. Jævla gnipunger. Dårlig karma is on your way, bortsett fra til Tonje som faktisk kom med gode tips.

Nei daaa. Dere vet sikkert like lite om hus som det vi gjør, så dere er tilgitt. Forsåvidt. Det er verre med de byggefirmaene vi har vært innom den siste tiden som faktisk skal vite hva de snakker om, de har vist like lite interesse som en gummibjørn. «Åhh jesus KRISTUS, komme her og spørre om ting klokken ETT på en FREDAG, jeg er jo på vei hjem». Jeg møter større iver når jeg skal kjøpe sokker til 99 kroner på Cubus. Skulle tro colgatesmilet hang LITT løsere for fem millioner foråsidetsånn, men neida. Da vi var innom et nytt byggefirma i her en dag ble vi møtt av en hyggelig mann som spurte om han kunne hjelpe. «Ja har dere sokker» spurte jeg, som plutselig trodde jeg var på Cubus. Hæ? sa han. HÆ? sa jeg. Han viftet med hånden og inviterte oss med inn på kontoret sitt. «Nå skyter han oss» hvisket jeg til Vegard mens jeg dyttet han litt i siden med albuen.»VI VIL IKKE DØØ» skrek vi i det vi fikk en kaffekopp i hendene og et stol å sitte på.

Vi snakket vel og lenge med den hyggeligge mannen som både hadde tips og annet snask på lur. Endelig. I går var han med oss på tomten for å se og deretter ble han med oss hjem for å .. (nei din gris) tegne plantegninger.

Da vi kom inn i gangen hjemme, den gangen som stinker MUS, fikk jeg akutt trang til å fortelle at det ikke var noen av oss som hadde bæsjet under trappen, det var en død mus altså. Bare så DET var klart. Han syns det var nyttig info og tilføyde at man kunne bli syk dersom man tok i mus, så det var like greit at den var inni veggen så vi ikke tafset på den. Vi var enig. Vi tegnet drømmehuset og da han gikk satt vi igjen med følelsen av at kaaaanskje det kan ha blitt litt overkill. Type koster nok en milliard å bygge – overkill. Men HEY vi klarer oss uten mat en stund vi. Har litt sideflesk og en død mus å tære på.

Det viktigste for Vegard i tegneprosessen har vært å få nok bod-plass. Hamsteren i han klør på øyeeplet etter plass til alt mulig skrot. Ta her en dag for eksempel. Vi sto oppe på rommet med skrot fra gulv til tak, aka «gjesterommet». Jo velkommen, grav dere et hi for natten. «Her må vi bare kaste noe» sukket Vegard og stakk nesen sin litt lenger inn. Jeg tok en pute ned fra fjellet med ting og sa at denne kunne vi iallefall kvitte oss med, stygg som den var. Vegard sa seg enig. Vi lukket døren og var strålende fornøyd med egen innsats. Jeg la puten nede i gangen – klar for å kastes. Det skulle jeg aldri ha gjort. Jeg skulle ha gnidd den inn med majones og kastet den på fjorden med en gang. På vei ut på kjøkkenet noen timer senere fikk jeg nemlig øye på Vegard som sto og pustet tungt over puten. Han åpnet glidelåsen, tok av «trekket» utenpå og ble vill i blikket av den fine puten som befant seg inni. «HEGE vi TRENGER ikke kaste hele puten, SE den er ganske fin inni trekket.»

Jeg ble sur, jeg skal innrømme det. Han ble enda surere når jeg hadde brølt ferdig om at puten kostet maks femti kroner, hvor han hadde bruk for den og hvor han hadde planer om å oppbevare den. Han kastet puten i bakken og marsjerte ut for å røyke. Jeg tisset på puten og gravde den ned i hagen mens jeg mumlet høylytt. Jeg har faktisk gitt han en hel kommode OG en skuff på kjøkkenet der han kan ta vare på gamle lyspærer, ledninger og annet skrot han anser som nyttig. Detfårdaværenok!! Man kan høre han pludre litt med tingene sine noen ganger. Se der er du fru lyspære. Ååå du har selskap av bilene fra Smartiesene mine ja. Og der er du også herr svømmebrille som egentlig er ødelagt men som KAN limes. Takk og LOV at hun ikke har kastet dere. ♥ ilu ilu ilu.

img_2934

syrian-hamster-4

4 Comments

 1. avatar
  Mette Helen
  oktober 26, 2016

  Sitter med akkurat det samme selv, «neei va’kje so monge boder i da huse…» så kommer garantert en diiiger garasje i tillegg med enda mer boder. Haha.

  Svar
  1. avatar
   litloo
   desember 15, 2016

   Ja nå har vi fått tegnet en garasje på siden med TO boder bak i tillegg. Vegard kommer jo til å flytte inn i bodene han og klappe på tingene sine. 😛

   Svar
 2. avatar
  Linn
  november 23, 2016

  Hei, venter og venter på nytt innlegg no!? ??

  Svar
 3. avatar
  Tonje
  november 26, 2016

  Nytt innlegg snaaaaaart? Can’t wait!!!!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *