Pels! Skjønn poenget da folkens!

Alle har vel fått med seg den store diskusjonen om pelsindustrien som foregår om dagen. De med litt mellom ørene skjønner at det er helt galt å holde dyr på denne måten. Når du er så fortvilet at du gnager av din egen fot, da sier det seg selv at du ikke har det så bra? Flere og flere har heldigvis skjønt dette.

Men så er det de som ikke skjønner poenget.

Jeg kom over en blogg der bloggeren skrev: «Det er nok dyr i Norge og i hele verden. Vi trenger ikke et lass ekstra fordi pelsdyrerneringen blir tvunget ned. Da blir det jo overbefolkning av enkelte dyr, og hvor er stasen i det? Det er jo bare plagsomt.»


Ja og jeg syns det er litt for mange mennesker i verden. Gjør ikke noe om noen blir torturert, voldtatt og drept, de var sikkert plagsomme allikevel.


Saken er at dyrene lever i bur som er mindre en skoene mine. De får ikke gulv i burene sine engang, de går på netting. Hvorfor? Slik at pelsbøndene skal slippe den ekstra jobben å rense burene. Så kommer de her og sier at de er så glad i dyrene sine. Jada, å så glad de er i de. De har sikkert navn på hver enkelt også.

Tenk deg å leve på netting hele livet. Ikke bare i 5 minutter, HELE livet.

 

Jeg skjønner at det å rense flere hundre bur er en stor jobb, men kan du ikke utføre alt som kommer med det å ha «husdyr» så ikke ha det.

Tenk om de bare kunne fått minst dobbelt så stort bur med gulv, litt høy for å kose seg, løpe litt fritt om dagen og kjærlige kos fra bonden. Tenk så mye mer verdig liv de hadde hatt før de skulle bli en kåpe.

 Folk som ikke har skjønt saken sier ting som «hva med sauene da, vi spiser jo de og bruker ullen deres». Ja men hvor fint har ikke sauen det før den blir fårikål og saueskinn? Den går i fjellet og riktig koser seg med flokken sin. Har et verdig liv.

Ser det ut som han her har det like fint som sauene i fjellet?

 

Det er langt ifra samme sak hvordan de dyrene som blir mat har det og de dyrene som blir pels, DET må folk i dette landet snart fatte. (Jeg snakker ikke om burhøns nå, det er et kapittel for seg selv.)

Jeg har med andre ord ingenting imot pelsklær, men hvordan de blir laget. Hvordan dyrene har det og hva de føler. Det er lett å tro at dyr ikke føler det samme som oss, bare fordi de ikke kan snakke. Men hvorfor blir da hunder redd når de er alene, glad for å se deg, lykkelig når du koser med de og lei seg når du skjenner på de?

«De vet ikke bedre, de har jo alltid levd slik» Ja og en liten jente som blir slått daglig av faren sin vet heller ikke bedre, hun har jo alltid levd slik. Herregud tenk dere litt om da.

 

 

Nå, bare for å understreke hvor vondt disse dyrene har det, kommer en del sterke bilder. Hvordan kan folk bare snu ryggen til dette og syns det er helt greit, det kan jeg ikke skjønne. De som sier dette ikke er dyremishandling bør for alt i denne verden aldri få seg dyr.

 

 

 

 

Fikk du øynene litt opp eller snur du fortsatt ryggen til?

Skriv under HER om du vil hjelpe til å redde disse stakkar dyrene.

bloglovin

23 Comments

 1. avatar
  Astridjinx
  november 16, 2010

  Bra du tar det opp!

  Svar
 2. avatar
  Anonymous
  november 16, 2010

  Veldig bra skrevet!

  Svar
 3. avatar
  ★MK★
  november 16, 2010

  uff jeg får rååå vondt inni meg når jeg leser dette og ser de triste bildene. Skjønner ikke at noen vil ha noe med sånt å gjøre! Det er jo ikke fint en gang, jeg ser iallefall bare et dødt dyr når folk kommer imot meg med pels. Heldigvis husker jeg ikke sist jeg så det!

  Svar
 4. avatar
  Siri Kathleen
  november 16, 2010

  Signert og heeeeelt enig…. Det er helt utrolig at noen greier snu ryggen til dette….

  Svar
 5. avatar
  Anonymous
  november 16, 2010

  Får heilt ilt inni meg når eg ser bildena.

  Svar
 6. avatar
  Lillesmurf - Kari
  november 16, 2010

  Godt skrevet. Jeg er VELDIG enig med deg.. NEI TIL PELS!

  Svar
 7. avatar
  Lillesmurf - Kari
  november 16, 2010

  SV: Gossip Girl har jeg faktisk aldri sett på, men mange skryter av det. Kanskje jeg bør vurdere en titt 🙂

  Svar
 8. avatar
  Bollemore
  november 16, 2010

  Veldig bra skreve, Hegemor! Har sjølv sett dette med eigne auge, og syns verkeleg synd i dei dyra. Har signert 😉

  Svar
 9. avatar
  Elisabeth
  november 16, 2010

  I morgen skal jeg holde foredrag for skolen ang pelsdyroppdrett. Sitter og øver på det nå. Håper flere og flere kan få opp øyene for dette!!!

  Svar
 10. avatar
  Camilla Sundby
  november 16, 2010

  SV: Det er ganske smart av deg altså, jobbskap er virkelig ikke noe man skal tulle med. Eller ha i det hele tatt. Men, nå er det jo vinter – da er man nødt til å henge fra seg jakke og greier et sted, og da er det ganske greit med et skap. Men, likevel er det ikke greit, for det går til helvete uansett. Dusteskap!

  Svar
 11. avatar
  cecilie
  november 16, 2010

  Det er så mange grusomme mennesker. Får vondt langt inn i hjerteroten av disse bildene 🙁

  Svar
 12. avatar
  Nina C.
  november 17, 2010

  Utrolig bra skrevet! underskrev på den for lenge siden. Skrev i går om hvordan de bruker pels i canda goose jakkene. at dyrene må lide pga det, ble sur når jeg kommer en blogg med hot or not med disse jakkene,da skrev jeg "kort" hva jeg mente,og la igjen link så de kunne lese selv hva de gjør før de stakkars dyrene blir den lille pelskragen.

  Kom over denne bloggen via Kari Rasmussen=) trengte en ny blogg å lese=) ha en fin dag!

  Svar
 13. avatar
  Marte
  november 17, 2010

  VELDIG bra skrevet, endelig noen som har forstått det!!! Jeg er HELT enig med deg. Det er helt grusomt hvordan dyrene lever, det er virkelig ikke menneskelig å gjøre slikt mot dyr, å mishandle de på denne måten. Jeg har signert.

  Svar
 14. avatar
  Celina
  november 17, 2010

  Ubegripelig. Jeg har ikke noe imot pels like mye som jeg spiser kjøtt osv, men at de må tilbringe livet sitt i ett skittent lite bur med åpne sår og whatnot – det er en annen sak! Grusomme mennesker.

  Svar
 15. avatar
  BloggFeber
  november 17, 2010

  Innlegget er lagt ut på BloggFeber.

  Husk å pinge flere innlegg =)

  Svar
 16. avatar
  Karen
  november 17, 2010

  Veldig bra skrevet,og jeg er så enig med deg.Det finnes en del mennesker som ikke har empati for dyr,som ikke skjønner det at dyr har følelser de også og fortjener ett verdig liv!Får tårer i øynan når jeg ser disse bildene,men det er bra de blir lagt ut så folk ikke glemmer hvor JÆVLIG disse dyrene har det og skjønner at dette faenskapet må det bli slutt på!

  Svar
 17. avatar
  Anonymous
  november 27, 2010

  I’ve recently started a blog, the information you provide on this site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

  Svar
 18. avatar
  Tora
  mars 21, 2011

  Ville du brukt pels dersom dyra ble behandlet anderledes?

  Svar
 19. avatar
  Ida
  mars 29, 2011

  Synes også det er helt forferdelig med pelsfarmer. men de som er mot det må slutte å jobbe for å legge ned pelsindustrien i norge. Det er selvfølgelig ikke løsningen. I andre land har pelsdyrene det ENDA verre enn i norge. Legger man ned pelsindustrien i norge blir importen fra slike land mange dobblet. De tar inn flere dyr og det som skjer er at ENDA flere dyr lider ENDA mer, den eneste firskjellen er at de lider på den andre siden av kloden, ikke i norge. hadde vært så mye bedre å droppe burene i pelsfarmene. men heller lage kilometer lange innhegninger i dyrehage stil. Eller enda bedre jakte på pelsen. Slik at dyrene kan leve fritt og godt helt til de blir skutt og brukt som pels. å være mot pelsfarmer er flott, men å være mot pels blir noe annet.

  Svar
  1. avatar
   LilleHege
   mars 29, 2011

   Ja det er igrunn pelsfarmene jeg er imot. Hadde dyrene hatt det fint hadde jeg ikke brydd meg. Men jeg hadde ikke gått med pels uansett, syns juksepels er like fint. Ser faktisk ikke forskjell jeg. Det er ikke alle som vet hvordan dyrene har det på pelsfarmer. Eller de driter rett og slett i det. Er de jeg vil frem til med innlegget. Banke litt vett inn i hodet dems, for de bryr seg tydeligvis ikke om noen har det vondt, bare de er fin i pelsen sin.

   Svar
 20. avatar
  Anniken
  juli 2, 2011

  :@ BLIR SINT NÅR JEG SER DETTE! VIL BARE KOMME INN Å SPARKE ALLE JÆVLENE SOM MISHANDLER DYRA 😀

  Svar
 21. avatar
  Musa
  juli 2, 2011

  ;(

  Svar
 22. avatar
  Synnøve
  august 4, 2011

  Må bare sia t jeg elsker «bloggen» din. Haha, vet ikke om jeg har ledd så mye på lenge! Men må innrømme at da jeg så at det sto «pelsindustrien», trodde jeg en liten stund at det var noe du drev på med, oppdrett av pelsdyr, eller noe sånt. Kan ikke si hvor glad jeg ble da jeg leste! Sliter veldig med å få folk til å skjønne dette med pelsindustrien.. Prøvde blandt annet å snakke med pappa en gang, fikk til svar at alle de bildene og videoene vi ser er det ekstremister som lager selv. At folk som bryr seg om dyrene gjør dette mot de, for så å ta bilder/lage videoer, slik at det skal bli slutt på det. Ble nesten kvalm da han sa det. Har aldri i hele verden vært sintere på han. Tenk at han og andre «lurer» seg selv med slikt, at dyrevernere gjør dette for at pelsindustrien skal slutte. skjønner ikke at han ikke skjønner at det faktisk er slikt det er..

  Må avslutte denne laange kommentarer med at jeg elsker bloggen din! Det er ikke enkelt å få frem humor over PC, men om det er en ting du er god til, må det være det!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *