Bla bla

Den store dynetrekk-krigen

I det siste har jeg mobbet Alex litt for ting han ikke kan. Slikt må til. Men det er egentlig for å skjule ting jeg ikke kan. Dere gjetter det aldri hva det er. Jeg kan ikke … hold på barten … ta dynetrekk på dynen Jepp det er HELT sant. Jeg klarer Thea sin, for dynen hennes er omtrent på samme størrelse som en pute.

Men de svære monsterdynene som vi sover i? Nop! Alex tvinger meg til å prøve hver eneste gang, men det ender bare i at jeg knuser den helsikes dynen i bakken, mens jeg brøler MØKK og stormer ut. Det er alltid et helvetes hjørne som aldri skal bli der jeg legger det. Jeg ligger med HELE meg inne i dynen og banner. Og Alex står og ler.

Mamma har forsøkt i alle år å lære meg det. Det lå sengklær på sengen min på Søndager. Noen ganger sloss jeg med dynen, andre ganger stappet jeg den inni som en ball, la meg i fosterstilling i sengen og følte meg u-elsket. Dagen etter hadde mamma fikset dynen når hun redde opp. – I god tro om at den hadde blitt slik over natten og at den flinke lille jenten hennes faktisk KUNNE legge på sengen.

Pappa derimot … fikset aldri dynen dagen etter. Så der måtte jeg fint sloss med helt til den så helt okå ut. Mest fordi at om han hjalp meg … så den helt okå ut da også.

 

37 Comments

 1. Haha genialt! Jeg liker best de dynetrekkene med hull i hjørnene så jeg kan holde dyna mens jeg febrilsk rister lakenet over dyna, funker hver gang! Men kjenner til å gi opp når dyna ligger som en svær klump inni trekket 😛

 2. Kjenner til det.. Men jeg hadde nettopp en 3 timer lang demonstrasjon på skolen pluss 3 timer i lab for å lære meg å re opp senga, haha! Så nå TROR jeg at jeg kan det. Men jeg HATER dynetrekk med åpningen på sida. Hvem har liksom SÅ lange armer?

  1. Ja, dynetrekk med åpning på siden er virkelig sendt fra helv#»%! De er liksom vanskelig nok de med hull i enden. Jeg tror jeg skal lage et med hull hele veien rundt. Og så sy knapper inni. Nei det blir sikkert bare bal det også!

 3. Jeg har eeendelig lært meg det selv 😉 Ta dynetrekket på vranga og ta tak i de to øverste hjørnene på dyna. Deretter vrenger du dynetrekket og tar med deg dyna på en måte og rister, ta-daaa!

 4. Hahah, I feel you!! Får klump i halsen og pustebesvær hver gang jeg tenker på å skifte på senga (og siden jeg er ganske opphengt i uhygieniske ting, som feks senglus, så skifter jeg ganske ofte). Det er greit med sånne som har hull i bunn, men med de som har hull i siden er det bare å krype inn i dynetrekket og dra dyna inn. Men så krøller gjerne faenskapen seg til når man kravler ut. Dessuten har jeg 1.80 dyne og 2.10 sengtrekk så det blir feil alltid hele tiden. Skakke være lett neiiiii.

  1. Ja, den krøller seg hver ENESTE gang jeg kryper meg ut igjen. Hadde jeg ikke hatet sånne tynne laken som de har i utlandet, skulle jeg brukt det. Men DE er ubrukelige de. Da skal jeg heller ligge i en ball!! Jeg kjøpte for lite dynetrekk til Thea her om dagen. Merket det ikke før ikveld når jeg byttet. Så hun ligger i en ball der inne. Når jeg først hadde fått banket den dynen inn der, skulle jeg faen ikke starte på nytt igjen hehe 😀 Får da det imorgen. Uff og nei!!

 5. Det enkleste er å bare vrenge trekket på. Ble ganske flink til det etter å ha gått rundt med armen i gips i flere månder. Klarte det med bare føttene (og en arm da). Kunne deltatt på paralympics i sengetøyskifting.

  1. Nei vrenging er ikke noe for meg! Det bare blir vrengt på gale plasser og så blir det en ball likevel! Jeg har forsøkt alle mulige metoder, men det bare baller seg UANSETT! Alex har en sånn fin teknikk fra militæret. Ser så fint og lett ut … men nei!

 6. Hehe, ja det har blitt en smule mye mobbe-Alex-innlegg på rekke og rad nå 😉 Å skifte dynetrekk er en mannfolkjobb mener nå jeg..Den jobben får hvertfall min kjære helt gratis! 😀

 7. Før tok jeg med meg dyna inn i trekket for så å kravle ut igjen når jeg var sikker på at den lå ok til inni 😀 går heldigvis bedre nå, men ble styr når vi dro i hus dobbeldyna x)

 8. Ah, hater å gjøre det selv, spesielt når i bruker dobbeldyna, den er jo 80 meter brei! Søren meg ikke lett – en hel treningsøkt å riste den dyna på plass!

  SV: Oh, kjører du Bergensbanen? Jeg bor ikke så langt unna togstasjonen, så om fløyter en liten trall kanskje jeg skjønner det er du? 😉

 9. Jeg ser flere har foreslått vrenging av dynetrekket, for så å ta tak i dynen og tre den over oooog riste i alle retninger 😛 Det er min metode også 😉 Men det funker jo fint med fordelte arbeidsoppgaver 😉 Ronny er like håpløs som deg, så han har ansvaret for lakenet, så tar jeg resten, Alex trenger jo å være god i noe, han også! 😛

  SV: Nei, sant?? Takke meg til servise fra Bohus/Obs (haha), det er jo pent og greier 😉 Heldigvis var det mange som ga penger, så der fikk vi en pen sum 😉
  Haha, jeg så gjennom mine egne bilder, og så bilde etter bilde med samme smykke, ett år liksom! 😛 Det trengs visst litt variasjon 😉

 10. Når du har fått dyna rett i ett hjørne, setter du fast et hårstrikk i dyna og trekket. Så tar du neste osv. På den måten holder alle hjørnene seg på plass! 🙂 Gjør det når jeg plages, kanskje noe du burde prøve ut?;)

 11. det er ikke så vanskelig, Men et helvetes slit. Men det som er noe dritt er at dyna mi er rar så løpet av natten så sklir den ned i trekket. så enten må jeg ha knappene i ansiktet eller så må jeg riste den hele tiden.
  lurt litt på om å sy sånne knapper som er på boddyer inne i trekket så hjørnene holder seg på plass. det trur jeg hadde vært noe for deg. en knapp på dyna og en på trekket i vært hjørne.

 12. Sv: Er det nå jeg skal være ekkel og fortelle at jeg var der..? 😉 Det var så VILT bra! Hadde betalt mye for å få en billett til konserten i Oslo i oktober også 🙂

 13. Haha, jeg ler meg i hjel! Jeg er også helt utrolig dårlig på å ta på dynetrekk… Og den teknikken jeg har opparbeidet meg må jo se helt på jordet ut, for jeg fillerister virkelig den dyna så hardt for å få den på plass inni dynetrekket at jeg nærmest står i en svær dam av svette etterpå. Which reminds me. Jeg må bytte på senga… Tror jeg drøyer det til i morgen, jeg 😀

  1. Hehe jeg drøyer det alltid i MANGE dager. En gang håpet jeg at dynetrekket skulle gå av seg selv, siden det var så lengesiden jeg hadde byttet. Men nei. Skjedde ikke! 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *