Et seriøst tilfelle av manflu

Etter helgen fikk Vegard vondt i magen. Festivalmage kalte han det, og kastet to kartonger med Biola i handlekorgen mens han smattet litt på tyggisen sin. Greit nok tenkte jeg. Mandag gikk, Tirsdag kom. Fortsatt vondt i magen. Plutselig var det ikke tatoveringen han sendte snap av lenger, men bilde av en trist mann og «au» på alle mulige språk. Da Onsdag omsider kom og magesmertene vedvarte, fikk han et grovt tilfelle av manflu på kvelden. «Å herreGUD nå ble det kaldt her» sa han plutselig. «Har vi teppe? Få teppe, kan jeg få teppe, sender du teppe? NÅ?» Så ville han ha nudler uten suppe og bli massert under føttene. Det er faktisk sykt vanskelig å ta menn seriøst når de er syk. Man vet ikke forskjellen på om de har gule stafylokokker eller 37,9 i feber.

«Du har ikke googlet magesmertene dine da» mumlet jeg borte i fra sofaen. Jeg forventet egentlig et ja, men svaret jeg fikk ga meg regelrett bakoversveis. Svaret var NEI. Han HADDE ikke googlet magen og fått beskjed at han hadde kreft og to dager igjen å leve. «Er du SPRØ», ropte jeg mens jeg satte Orange is the new black på pause og knuste frem iPaden. Jeg fant en side i samarbeid med mister google der det var mange spørsmål om magesmerter. En diagnoser deg selv-side om du vil. En som sikkert ender i at man skal dø i morgen tenkte jeg, but we give it a try, e? «Har du vondt på høyre siden av magen», spurte jeg. «Jaaa», svarte han ivrig under teppet sitt. Så ivrig at han ristet litt. Åkeeei det gikk raskt tenkte jeg. Kanskje litt for raskt. Feber – check. Hard mage – check. Vondt når en beveger seg – check. Blindtarmbetennelse – check. (Det skal sies at det på alle måter burde vært filmet da han reiste seg opp med teppet over hodet og humpet rundt i stuen for å sjekke om det var vondt å bevege seg.) Jeg tenker jo sånn at på fjerde dagen med dritvondt i magen så har man tenkt over slikt. Men neida. Mannfolk ass! Blanding av «detfeilermegingenting» og «åherregudjegdørfaktisk.» Nå skal det innrømmes at jeg selv gikk rundt med en liten blanding av «skjerpdegmann» og «herregudhaneralvorligsyk», siden blindtarmbetennelse ikke akkurat er … sunt.

Vegard la seg som en ball i sengen og lå og dampet hele natten. Da morgendagen kom, altså i går, gikk jeg rett ned og ringte til doktoren (haha who am I kidding, jeg sendte sms) selv om Vegard lå og ropte NEI jeg er fr… au… isk!! Han fikk time ganske umiddelbart og ble sendt rett på sykehuset etter et par blodprøver og litt tafsing. De var enig med meg og mister google at dette var nok blindtarmbetennelse. Ting skjedde super raskt og jeg sto fast i et dilemma om jeg skulle følge mannebarnet mitt på sykehuset eller gå på jobb. Det endte med at jeg gikk på jobb siden det faktiske barnet mitt har vært syk en del den siste tiden. Vegard kjørte seg selv og blindtarmen sin til Voss, parkerte bilen på jobben sin og GIKK opp til sykehuset som faktisk er et stykke. Herregud mannfolk!! Hadde det vært meg hadde jeg lagt meg flat på legekontoret og de hadde måttet trille meg ut i en frakin’ TRILLEBÅR og spadd meg inn på sykehuset. Da Vegard hadde sloss seg opp på sykehuset gikk jeg rundt på jobb og tviholdt på mobilen min for oppdateringer. På kvelden sendte han en melding at at de skulle operere han snart og at de hadde barbert magen hans. Og så vettu, SA HAN IKKE NOE MER. Han bare ble stille i sånn tre timer. Folk på jobb prøvde å snakke til meg og jeg bare «aha aha jaha joho tjohei sa brura.» Og de bare «hø?» Så satte jeg meg på fanget til en turist og klappet han på hodet. Han ble sur.

Etter tusen timer sendte Vegard melding om at det ikke var blindtarmen likevel. De hadde choppet han opp og funnet ut at «hallo mister blindtarm du var jo frisk og fin!?!?!», pakket han sammen, lagt han på et rom og gitt han en yoghurt. Der og da la jeg meg ned, midt på plattformen, fikk drypp, slag, ble plattfot og gurglet kom kyyyyyyra. Hva som skjer videre nå vet verken jeg, Vegard eller mister google. Damen på sykehuset har sagt at tarmene hans sikkert er «forkjølet», og for å være ærlig så høres det ut som noe Thea kunne ha sagt i en dårlig appelsinjusrus. Men hva vet jeg. Eller jo, jeg vet at det er ca det dummeste jeg har hørt. «Det var visst ikke blindtarmbetennelse nei», tenkte de på sykehuset, «vi sier det er forkjølt storetå. Nei forresten det var i magen han hadde vondt. Forkjølt … tarm. JA!» Og Vegard vettu, han bare KLASKE LÅR nå slipper jeg ut. Drit i om jeg dør imorgen.

IMG_2827

IMG_2830

 

Det er alltids lov å si god bedring til mister forkjølt tarm … og meg. 

4 Comments

 1. avatar
  Bollemor
  juli 9, 2016

  Stakkar….. 🙁 God bedring!

  Svar
  1. avatar
   litloo
   juli 10, 2016

   Takk sier han, mens han gomler gooode jordbær 😛

   Svar
 2. avatar
  Lavendel
  juli 10, 2016

  Huff, god bedring. Håper han kvikner fort til, og får komme hjem å klage.. 😉
  Å vente på oppdatering sånn, det er nervepirrende tortur.

  Min mann er det lett å finne ut av på sykdomsskalaen. Syter han verre enn en kåt hannhund, er han igrunn fin, og det går over. Er han dødssyk, nei da vettu, feiler ikke han noe. Bare bittelitt vond å puste. 40 feber? Næsj, må være feil med febermålet. *himler*.

  Svar
  1. avatar
   litloo
   juli 10, 2016

   Haha jaaa det er så typisk mannfolk. Når de merker at noe virkelig er galt da er alt bra igjen 😛 Forrige gang, eller, eneste gang pappa var syk, tittet doktoren på han og på en helt tom dataskjerm og bare «du er ikke her så ofte du?» 😛

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *